KORIPALLOELÄMÄÄ 2016-17: KIRJOITTAJAT ESITTELYSSÄ

Koripallo

Hippo Taatila has left the building, mutta Koripalloelämää tuo myös kauden 2016-17 aikana rivikaupalla nostalgiaa, sneaker-pornoa ja besserwisseröintiä eetteriin tonavakaupalla joka ainut viikko!

 

Sivuston uusi kausi pyörähtää käyntiin perjantaina, mutta sitä ennen esittelyssä Koripalloelämää Fab Four 2016-17, olkaa hyvät.


 

MIIKA SÄRMÄKARI

 

sarre2

Kuka olet?

 

Särgio Leone, AKA Säräk Obama, AKA Särkee takalasin, AKA Eiran Jordanovitsh AKA S.Ä.R.R.E.

 

Koristaustasi?

 

Pelannu ToPossa -82 ikäluokassa ja katukorista päälle ihan hitosti, teininä Chicagossa katukoris innosti räppäriksi.

 

Valitse kaikkien aikojen Top 30 koripalloilijasuosikistasi kolme. Kerro, miksi fanitat juuri heitä.

 

Kolme ysäri-PG:ta:

Gary Payton. Puolustava PG, joka sopii esikuvaks tällasel palloja riistävälle ”mäyräkädelle”.

 

Mahmoud Abdul-Rauf. Steph Curry -prototyyppi ja kaukaa linkoava kolmospyssy sekä asenteellinen urheilija.

 

Allen Iverson opetti mulle crossoverin jo ennen kuin näin And1 mixtapeja vhs-nauhoilta.

 

Paras korismuistosi?

 

Katukoriskesät Chicagon kesillä ysärin lopussa, Jordanin Bulls samaan aikaan finaaleissa.

 

Mitä kirjoitat kauden 2016-17 aikana koripalloelamaa.com -sivustolle?

 

NBA:sta vähän, NCAA:sta ehkä jotain ja koriskengistä paljon enemmän : )

 

 

JUUSO SAINIO

sainio


Kuka olet?

 

Juuso Sainio. Täysin (toivottavasti) kasvanut ihmishenkilö. Parran kanssa 36v, ilman partaa 13v.

 

Koristaustasi?

 

Salon Vilppaassa junnubaskettia vanhemmaksi B-junnuksi, sen jälkeen erinäisiä yrityksiä pelata liian tosissaan todella huonoa korista parissa eri aladivarijengissä. Pelipaikkana pääasiassa läskipaikan keskusta, sekä hyökkäyksessä alimittainen, jokaisen maailman post-liikkeen tyhjällä parketilla osaava vitonen.

 

Nyky-yhteiskunnan jäsenenä roolini on luoda illuusio keskinkertaisesta ymmärryksestä koripalloon ja esittää valmentajaa. Tähän asti se illuusio on pysynyt huterasti kasassa. Odotan joka aamu soittoa, missä mulle ilmoitetaan, että ”se et enää huijaa ketään”. Puhelun jälkeen joudun palaamaan elämääni täysipäiväisenä setämiehenä.

 

Muutama vuosi valmennusta Vilppaassa niin tyttö- kuin poikapuolellakin. Paljon puhumalla ja hienoja sanoja käyttämällä (”koprofagia”, ”luddiitti”, ”fonografi” ym., toim. huom.) Jyväskylä Basketball Academyn yhdeksi akatemian koutsiksi ja edustuksen apuvalmentajaksi ja koko maailman parhaan C-tyttöjen Jyväskylä-Säynätsalo-Muurame-yhdistelmäjoukkueen päävalmentajaksi. Kilpailu tuosta tittelistä on äärimmäisen veristä.

 

Valitse kaikkien aikojen Top 30 koripalloilijasuosikistasi kolme. Kerro, miksi fanitat juuri heitä.

 

Ilpo Jalonen. Heittäjä on heittäjä ja heittäjän täytyy heittää. Ajan kellastama, alun perin harmaa polvituki ja niin vaivattoman näköinen kolmen pisteen heitto, ettei nuori J. Sainio voinut kuin rakastaa Jalosta. Hyvin lähellä Jalosen takana: Jouni Töyry.

 

Sami Ikävalko. Sanokaa mitä sanotte, vihatkaa miten paljon tahansa, mutta Sami on yksi aidoimmista jätkistä suomalaisella koriskartalla. On suurin synti tässä maailmassa peitellä sitä, kuka oikeasti on, eikä Samia voi siitä ainakaan syyttää. Ikävalko on pallonäppärimpiä jätkiä tässä maassa, mutta kuitenkin samalla taiteilee koko ajan siinä rajalla, että onko oikea pelipaikka Korisliigassa vai divarissa. Robottien kansoittamassa, paperilla pelattavassa täydellisessä koripallomaailmassa Sami olisi voittavan joukkueen backup-pointti, joka toteuttaa kurinalaisesti valmentajan luomaa systeemiä ja elää tiukkojen raamien sisällä.

 

Mutta loppuviimein koripallossa ei ole kyse pelkästään siitä, mikä olisi täydellistä tai ”oikein”. Joskus on kyse myös siitä, että pelaajan pitää saada olla oma itsensä, siinä ympäristössä missä hän pääsee tekemään niitä asioita mistä nauttii. Silloin syntyy taikuutta.

 

Dirk Nowitzki oli ensimmäinen NBA-pelaaja, jota kuitenkin oikeasti rakastin. Silleen pelaajana, vaikka omasta hiusmuodistani voisi päätellä Dirkin olevan inspiraatio muillakin elämäni osa-alueilla. Tuukka Kotin opettaman forssalaisen polvihypärin uudelle levelille jalostanut Dirk on siistein tietämäni pelaaja ja all-time suosikkini. Duncanin ja Garnettin lopettaminen harmitti päivän. Nowitzkin lopettaessa syön Ben & Jerry’siä viikon ja itkupiereskelen hallitsemattomasti.

 

Paras korismuistosi?

 

Tästä kilpailee useampikin hetki. Kerran ukko haukkui vastustajan pelaajan äitiä lehmäksi, kun se vaati mun heittämistä ulos pelistä B-poikana. Saman ikäisenä aikuinen forssalainen mies uhkasi repiä mun pään irti kesken vitosdivarin matsin pienen hiillostuksen jälkeen, se lämmittää vieläkin rintalihaksessa.

 

Ehkä kuitenkin paras korismuisto on se, miten PeU:n silloin juuri perustettu miesten jengi painoi Sami Himbergin ja tovereiden johdolla meitä naamaan vitosdivarissa ”jotain satakolkyt pinnaa”, meidän kuudes mukana ollut pelaaja lähti puoliajalla kotiin ja kolmannella jaksolla me ei haluttu enää avata päätyrajaa meidän päätyyn painetun donkin numero yhdeksän jälkeen.

 

Mä syötin meidän ensimmäisen korin. Se oli kolmonen. Oltiin pelissä mukana vielä tilanteessa 26-3. Se oli se hetki kun ymmärsin, että jätkät ja tytöt, koris on kivaa.

 

Mitä kirjoitat kauden 2016-17 aikana koripalloelamaa.com -sivustolle?

 

Kirjoitan Korisliigasta. Varmaan niistä peleistä ja pelaajista jotain. Joskus voin kirjoittaa jotain muutakin. Pääasiallisesti kuitenkin kirjoitan. Välillä naputan. Ehkä jopa naputtelen.

 

 

VALTTERI MÖRTTINEN

 

morttinen 

 

 

Kuka olet?

 

Valtteri Mörttinen, Koripallofilosofi Voltaire -taiteilijanimelläkin maailmanlaajuista tietoverkkoa saastuttanut pohdiskelija.

 

Koristaustasi?

 

Suunnattoman menestyksekäs seurajoukkuehistoriani sijoittui hyvin lyhyelle aikavälille ala-asteikään – sopimuksen taisi silloin tehdä Tampereen NMKY. Sopimuksessa ei muistaakseni ollut optiota. Ensikosketus lajiin tapahtui 1990-luvun alussa Harlem Globetrottersin vieraillessa Suomessa, ja myöhemmin PTV näytti joitakin tärkeitä NBA-otteluita, jotka nauhoitettiin oikeaoppisesti tehokulutusta varten VHS-kaseteille. EA Sports piti myös hyvää huolta koripallosivistyksen ajan tasalla pitämisestä.

 

Valitse kaikkien aikojen Top 30 koripalloilijasuosikistasi kolme. Kerro, miksi fanitat juuri heitä.

 

Magic Johnson, Allen Iverson ja Kobe Bryant.

 

Bryant on mainituista ehkä vahvimmin se hahmo, jonka uraa ja saavutuksia olen seurannut reaaliaikaisesti ihastellen. Iverson taas teki vaikutuksen omalaatuisella, raivoisalla tyylillään. Koska itsekin olen vain 184 cm, enkä näin ollen samaistu kovin helposti senttereihin, pientä kokoaan hyödyntävä akrobaatti saa aina lisäpisteitä minulta.

 

Olen kovin losangelesilainen NBA-fani, joten vanhemmista tekijöistä suosikikseni on vähemmän yllättäen muodostunut Magic. Kuitenkin nyt, kun tohtori Bussin perilliset ovat pilanneet koko Lakers-tuotemerkin, olen vaihtanut Clippersin leiriin.

 

Paras korismuistosi?

 

Susijengi-retket Euroopassa. Tuskin unohdan ikinä pienen sangria-nousun siivittämiä tunteenpurskahduksia Bizkaia Areenan katsomossa, kun Suomi ja Yhdysvallat kohtasivat MM-ottelussa. Näitä retkiä jatkan varmasti myös tulevaisuudessa ja niistä olen kiitollinen Suomen miesten maajoukkueelle.

 

Mitä kirjoitat kauden 2016-17 aikana koripalloelamaa.com -sivustolle?

 

Erikoisalaani ovat nimenomaan Susijengi sekä suomalaisten pelaajien vaiheet ja kuulumiset ulkomaisissa seurajoukkuesarjoissa. Aiheet nivoutuvat useimmiten yhteen melko tiukasti. Let’s baloncesto, allihopa!

 

TUUKKA PUONTI

Tuukka Puonti

 

Kuka olet?

 

Tuukka Puonti, parinkympin hujakoilla oleva miehenjuuri Hesan Stadista. Täten edustan mitä suurimmalla varmuudella koripalloelamaa.com -sivuston nuorempaa polvea. Minulla on vahva tunneside 2000-luvun alkupuoliskolla Ameriikan NBA:ssa pelanneita unohdettuja tähdenlentoja kohtaan.

 

Koristaustasi?

 

Alkukipinän koripalloa kohtaan synnytti vuoden 2006 kesä, jolloin änkesin itseni puolipakolla isoveljeni huoneeseen katsomaan Miami Heatin taistelua ensimmäiseen mestaruuteensa. Siitä hetkestä eteenpäin fanitin Miami Heatia ja alkukompasteluista selvittyäni harjoittelin Dwyane Waden ajoja korille.

 

Valitse kaikkien aikojen Top 30 koripalloilijasuosikistasi kolme. Kerro, miksi fanitat juuri heitä.

 

Dwyane Wade, joka innosti minua aloittamaan harrastuksen. Erityisesti nuoren Waden holtittomat ajot kiehtoivat teini-ikäistä koripalloilijaa.

 

Toisena suurena sankarinani pidän Dennis Rodmania. Holtiton myös omalla tavallaan, mutta hoiti homman kotiin. Rodman opetti pelityylillään sen, että ei ole tarpeen tehdä 40 pistettä ottelussa ollakseen merkittävä.

 

Top 3 -pelaajiin mahtuu myös Scottie Pippen, jonka puolustus oli aivan toiselta planeetalta. Yritin olla kentällä kuin Pippen, mutta noin 50 senttiä lyhyempi syli tuhosi unelmat tylyistä blokeista ja riistoista.

 

Paras korismuistosi?

 

Chicago Bullsin #33 on osallinen rakkaimpiin korismuistoihini, kun pääsin ensi kertaa katsomaan NBA-pelaajaa livenä herran pelatessa Suomessa. Mukaan tarttui myös Pippenin nimmarilla varustettu pelipaita ja kättely, jonka jälkeen vannoin Pippenin taitojen tarttuneen minuun Thunderstruck -leffan tapaan.

 

Mitä kirjoitat kauden 2016-17 aikana koripalloelamaa.com -sivustolle?

 

Otan harteilleni NBA-aiheiset tekstit. Pääpainona historiankirjojen pölyjen karistelut sekä absurdit tarinat vuosien varrelta. Pyrin olemaan puolueeton teksteissäni, mutta antakaa anteeksi, jos olen kullannut muistoni liian kiiltäviksi joitakin pelaajia ja tapahtumia kohtaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s