EM-kisojen näyttämönä Montpellier – kaupungin katukoripallokentät Susijengin kannattajille

Ei kategoriaa

Teksti: Atte Sukki

Susijengi suuntaa syyskuussa Montpellierin EM-kisoihin mukanaan tuhansia faneja jotka lähtevät kannustamaan petolaumaa Park & Suites Areenalle. Varsinaisten kisaottelujen ohella petojen kannattajat ovat takuulla ahnaita saamaan kokemuksen myös kisakaupungista ja sen mahdollisuuksista. Normaalien kisakaupungin baari-/ravintola-/hiekkaranta- ym. vinkkien sijasta Koripalloelämää.com antaa vinkit Montpellierin katukoripallopeleihin.

Alkusarjan Ranska vs. Suomi -ottelu pelataan 5.9. Kyseessä on kisojen avauspeli molemmille maille ja molempien joukkueiden ollessa todennäköisten neljännesvälieräjoukkueiden seassa lyödään avausottelussa tahdit maiden sijoituksille näihin peleihin. Susijengille kyseinen ottelu on hunajata makeampi paikka toistaa keskinäisen harjoitusmaaottelun tulos ja kammeta ylemmäs lopullisessa alkusarjataulukossa.

Ylläoleva teksti sisältää runsaasti ennakointia Susijengin menestyksestä EM-peleissä. Ennakoida voi myös kannattajien tasolla, ja esitetäänkin kysymys kisoihin lähteville Susijengin kannattajille: Mikä muu lokaatio olisi parempi paikka selvittää maiden nokkimisjärjestys koripallossa kuin paikallinen katukoripallokenttä?

Mikäli suuntaat etelä-Ranskaan kisoja katsomaan muista pakata myös koristossut mukaasi, haasta ranskalaiset kotikisoissaan ja suuntaa suositelluille kentille.

Montpellier sunnuntaina, koripallo ja bändi 006

Parc de Montcalm lauantaina

Parc Montcalm

Parc Montcalm on Montpellierin paras katukoripallokenttä pelin taso huomioiden. Kentällä pelataan 5-vs-5, 4-vs-4 ja 3-vs-3 yhdellä kentällä ja kahdessa päädyssä. Puisto kokoaa runsaasti pelaajia ja koska kenttiä on vain yksi, varaudu odottamaan kentällepääsyä ja varsinkin mikäli joukkueesi häviää pelin.

Pelin taso on korkeammalla tasolla kuin kaupungin muilla kentillä, pelaajien atleettisuuden ja yleisen taitotason olkessa above the rim muiden katukoriskenttien materiaaliin verrattuna, satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Pelaajat ovat usein organisoidun koripallon kasvatteja mausteena toki useita katukoripallokasvatteja. Mentaliteetti on lyhyesti kuvattuna voittamisen olevan on tärkeämpää kuin hyvältä näyttäminen.

Puisto oli aikoinaan Ranskan armeijan käytössä ja se avattiin yleisön käyttöön v. 2011. Mikäli kisakatsomon kuntopohjaa tulee urheilumielessä kasvattaa entisestään, ovat käytössä myös kokomittainen juoksurata sekä lentopallo-, jalkapallo- ja rugbykenttiä.

Montpellier sunnuntaina, koripallo ja bändi 004

Montpellier sunnuntaina, koripallo ja bändi 007

Saint Clement

Saint Clement-kenttä on kuin kopio amerikkalaisesta playgroundista mutta eurooppalaisella twistillä. Asfalttipintainen kenttä jossa on jalkapallokenttä sekä kaksi koripallokenttää sijoitettu poikittain jalkapallokentälle. Pelin taso on kohtuullinen verrattuna Parc Montcalm:iin, mutta jalkapallo hallitsee tilaa. Älä tule kentälle jos et pysty sietämään pelaamista väistellen jalkapalloa pelaavia. Voit kuitenkin nähdä paikallisen uuden Zidanen kasvavan näiden katujalkapallopelien myötä- Vaikka jalkapallo hallitsee kenttää, antaa se kuitenkin tilaa koripalloa pelaaville, jotka täyttävät usein vain kaksi kentän neljästä korista.
Pelaajien taitotaso on vaihtelevampi kuin Parc Montcalm:ssa. Voit yhtä hyvin joutua cross-overin vietäväksi 18-vuotiaan toimesta tai pelata kuin Eiran Jordani ja piestä kaikki, riippuen päivän pelaajamateriaalista ja omista taidoistasi. Kentän koripallokäyttöaste ei ole yhtä korkea kuin Montcalm:in, lauantaiden ollessa hyvin kansoitettuja molemmilla lajeilla mutta sunnuntaisin kenttä on usein tyhjä. Voit saada hyvät runit tai pelata tyhjällä kentällä omalla porukalla. Läheisen yliopiston opiskelijat käyvät kentällä usein.
Pistä se Susipaita päälle ja lähde kentille näyttämään muulle Euroopalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s