NBA:n tulokaskaarti – Andrew Wiggins & murtuneet miehet

Koripallo
2014 NBA Draft

Kuva: NY Post – pagesix.com

Teksti: Atte Sukki

Kuten Koripalloelämää.com viime kesänä kirjoitti ennen NBA-draftiä, tuoreinta varaustilaisuutta pidettiin ennakolta huikeimpina uusien pelaajien esiinmarssina vuosiin. Andrew Wigginsin kohdalla puhuttiin jopa LeBron Jamesin kaltaisesta uudesta kyvystä ja muiden lottery-varausten kohdalla ainutlaatuisesta talent poolista.

Nyt 62:n pelatun pelin jälkeen voimme kuitenkin todeta ennakko-odotuksien olleen kovemmat kuin mitä olemme saaneet todistaa kauden aikana. Sille on yksinkertainen selitys: Käsittämätön toipilasmäärä.

Kaikki ovat rikki. Paitsi suurin heistä, ykkösvaraus Wiggins. Silti NBA-dräftissä on huomattavaa että varaukset tehdään usein hamaa tulevaisuutta ajatellen, jolloin joukkueet voivat odottaa toisenkin vuoden ennenkuin pelaaja alkaa tuottamaan kentällä erikoista panosta. Tai jättämään eurooppalainen pelaaja pelaamaan eurooppalaiseen joukkueeseensa, ”kasvaen korkoa” ellei ole välitön tarve hänen palveluksillen. Tai sitten varataan selkävaivainen pelaaja jolla on huikea potentiaali ja toivotaan että mies kuntoutuu- ainakin Philadelphiassa ajateltiin näin, ja Philly:llä ei näemmä ole kiire voittaa pelejä vielä tälläkään kaudella.

Kuva: Funmozar.com

Andrew Wiggins. Kuva: Funmozar.com

Clevelandistä Minnesotaan treidattu #1 -varaus Andrew Wiggins on osoittanut paikkansa liigan suurimpana kasvavana tähtenä mutta muiden huippunimien kauden ovat pilanneet lukuisat loukkaantumiset.

#jokupaikkarikki –häshtägillä pelaavat:

#2 -varaus Jabari Parker ennätti johdattaa Milwaukee Bucksin voittoprosentin jo yli 50%:n (13 voittoa, 12 tappiota pelaamassan 25 ottelussa) kun edelliskaudella Milwaukee rämpi pahasti, kauden voittoprosentti ollessa alhaiset 18%.  Eturistisiteen repeäminen päätti hänen kautensa ennenaikaisesti. On kuitenkin väärin laittaa Milwaukeen parantuneet otteet hänen ansiokseen, sillä joukkueen voittoprosentti on pysynyt samalla tasolla Parkerin loukkaantumisen jälkeenkin. Milwaukeella on uusi tuleminen joukkueena ja uuden valmentajan Jason Kiddin johdolla.

#3-varaus Joel Embiid oli selkävaivainen jo draft:ssa ja hänen treenausinnostaan on esitetty hajanaisia raportteja, eikä Embiid ole vielä näyttäytynyt kokoonpanossa Philadelphia 76ersin yhä tankatessa tappioita tulevan kesän todennäköisesti parempaa draft-positiota ajatellen. Uusimpana käänteenä on juuri tapahtunut “pieni takapakki” kuntoutuksessa.

Lakersin varaama #7 pick Julius Randle joutui sääriluumurtuman vuoksi jättämään kentät jo ensimmäisessä ottelussaan, pelattuaan kokonaiset 14 minuuttia.

#4 Aaron Gordon (Orlando Magic) on joutunut taistelemaan peliajastaan todenteolla samalla kun hän on kamppaillut jalkaloukkaantumisensa kanssa marraskuun puolivälistä.

#9 –varaus Noah Vonleh (Charlotte) kävi lanneleikkauksessa jo syyskuussa ja on siitä eteenpäin pelannut vain 13 pelissä kun muut on päästetty vaihtopenkille lepäämään hetkeksi.

Listaa lukiessa voi todeta että varmin tapa saada saikkua oli olla nuori koripallojumala johon joukkueet satsasivat miljoonia dollareita.

#5 –varaus Dante Exum on sentään pystynyt murtautumaan Utah Jazzin aloitusviisikkoon lähikuukausien aikana, ja Minnesotan #13 –varaus Zach Lavine kävi voittamassa tuoreimman donkkikuninkuuden, vaikkakin hänen peliesityksensä muuten ovat olleet kohtuullisen vaatimattomia 21 minuutissa per peli.

Bostonin #6 –varaus Marcus Smart on pelaavassa kokoonpanossa ja Miamin #24 –varaus Shabazz Napier onnistui vakiinnuttamaan paikkansa rotaatiossa heti alkukaudesta vakuuttavan yliopistokautensa jälkeen jolloin hän juhli mestaruutta Connecticutin joukkueessa. Ei ihme sillä LeBronkin sanoi jo ennen draftiä Napierin olevan koko varausjoukon paras pelinrakentaja.

Paljon siis melua tyhjästä? Enemmänkin odottakaamme ensi vuotta kun loukkaantuneet tulevat tähdet pääsevät uudestaan kentille, saatuaan jo tällä kaudella maistaa NBA-parkettien meininkiä ja palatessaan ensi vuonna entistä nälkäisimpinä. Heidän lisäkseen saamme taas uuden rookie-joukon mukaan kamppailemaan peliajasta.

Silti Andew Wiggins on antanut aihetta iloon ja NBA-markkinointikoneistolle leipää. Erityisesti Wigginsin edustaman Minnesotan kohdatessa Clevelandin oli ilmassa monta ripausta kilpahenkisyyttä Wigginsin tehdessä 33 pistettä LeBronin johtamaa puolustusta vastaan. Aivan kuin näyttääkseen Clevelandille mistä pelaajasta luopuivat treidissä – ja mikä olisikaan parempi motivaation lähde. Pakko rakastaa miehen kilpahenkisyyttä.

Katso videolinkistä hänen näytöksensä Clevelandiä vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s