Kobe vai MJ?

Koripallo

Kobe-Takes-on-Jordan (1) Kuva: Lakersnation.com

Teksti: Atte Sukki

Kobe Bryant ohittaa Michael Jordanin NBA:n kaikkien aikojen pisteidentekijätilastossa todennäköisesti sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Minnesotaa vastaan pelattavassa ottelussa. Merkkipaaluun hän tarvitsee vain 9 pistettä, jonka jälkeen Bryant on kolmantena kaikkien aikojen pisteidentekijälistalla. Koripalloelämää haluaa osaltaan kunnioittaa tapahtumaa ja onnitella Kobea jo nyt.

Pelkkä tieto Jordanin ohituksesta kaikkien aikojen listalla saa kenen tahansa koripallofanaatikon sukat pyörimään jaloissa ja kaatamaan bensaa suuremmalla kulmakertoimella liekkeihin koskien keskustelua ”Kumpi olikaan parempi – Kobe vai MJ ?”

Bryantin ohittaessa Jordanin ja keskustelun ollessa taas kuumimmillaan, Sports Illustrated:in Ben Golliver purkaa aiheen kattavasti. Koben huomattavasti pidempi ura kausien lukumäärässä laskettuna puoltavat Jordanin suuruutta, mutta kummallakin pelaajalla on kannattajansa sekä jokaisella meistä oikeus mielipiteisiinsä. Golliverin koko uran pituisen tarkastelun tarkastelusta saa vahvan mielipiteen suuntaansa.

Lisää kuorrutusta keskusteluun voi heittää vertaamalla eri aikakausia, sillä Jordan teki suurimman osan pisteitään fyysisesti rankemmalla aikakaudella jolloin kova peli oli sallitumpaa kuin nyky-NBA:ssa, kun taas Koben aikakaudella pelaajat ovat yleisesti kehittyneet atleettisimmiksi. Kaksikon yhteiset vuodet näkivät Koben olevan uransa huipulla, kun Michael oli jo ikääntynyt tai pelaamassa baseballia, Koben voittaessa heidän keskinäisistä otteluistaan viisi kahdeksasta.

Sports Illustratedin artikkeli ottaa katseen jopa mielenkiintoisemmin nykytähtien LeBron Jamesin ja Kevin Durantin pistetehtailuun joka on kehittyneempää kuin kummankaan edellä mainittujen elävien legendojen. Tulevaisuus on edessämme.

Ota kantaa ja kommentoi: kumpi teki mielestäsi kovemman uran NBA:ssa – MJ vai Kobe?

jordan-kobeKuva: Spurstalk.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s