Suomi – Uusi-Seelanti ja taistelu jatkopaikasta

Koripallo

fanitFibaKuva: FIBA

Tämän päivän pelissä on selvät sävelet. Suomi pelaa Uutta-Seelantia vastaan ja ottelun voittaja on jatkossa. Päästäkseen tähän tilanteeseen, Suomen oli pidettävä edellisen Turkki-matsin tappiolukemat korkeintaan neljässä pisteessä. Valmennuksen ja taktikoinnin Suomi osaa, sillä peli päättyi juuri neljän pisteen jatkoaikatappioon. Tästä syystä viimeisissä tilanteissa ei rikottu, eikä kelloa pysäytetty, vaikka yleisö kuinka huusi muuta.

Ongelmat on monelta kohtaa samankaltaiset. Taistelua käydään taas erityisesti levypalloista, joissa nyt vastaan tuleva maan Rubgy-joukkueen (All Blacks) nimetty korisjengi (Tall Blacks) oli viime pelissään Ukrainaa parempi luvuin 48-25. Suomen nelos- ja vitospaikan pelaajilta odotetaan tänään vielä enemmän. Toisaalta takamiehiltä tarvitaan huippusuoritus jälleen ja heittoprosentin toivotaan tietysti yltävän Turkki-ottelun kaltaisiin lukuihin.

Uusi-Seelanti oli 4. vuoden 2002 mm-kisoissa, joten pelaajariveistä löytyy syvyyttä ja halua voittaa tiukoissa paikoissa. Petteri Koponen johtaa turnausta syötöissä per. ottelu ja hän on ainoa ei NBA:ssa pelaava turnauksen 12. parhaan pistemiehen joukossa. Puhumme joukkuuesta jatkossakin, mutta Koposella on valtavan iso rooli tämän päivän pelissä ja sen ratkaisemisessa, mikäli Suomi haluaa 16. parhaan joukkoon ja jatkopeleihin. Me haluamme nähdä Koposen puolestaan tämän top 5:n kärjessä vielä useamman kerran näiden kisojen aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s