USA:n lukiosarjan ykköstakamies ammattilaiseksi Eurooppaan tai Kiinaan – Brandon Jenningsin opintiellä?

Koripallo
Emmanuel Mudiay - kirjoitus 1

Kuva: Sam Forencich/Getty Images, Bleacher Report

Teksti: Atte Sukki

Emmanuel Mudiay seuraa Brandon Jenningsin viitoittamaa tietä NBA:han.

USAn lukiosarjojen kuumin takamiesrekry  teki harvinaisen ratkaisun purkaessaan yliopistostipendinsä ja lähtiessään ammattilaiseksi ennen yliopistouraa. ESPN:n mukaan Mudiay halusi turvata äitilleen paremmat olosuhteet sekä välttää edustuskelpoisuuteen liittyvät riskit, yliopistosarja NCAA:n tutkimusten ollessa käynnissä hänen edustuskelpoisuutensa osalta.

Mudiay seuraa näin Brandon Jenningsin (Detroit Pistons, vuoden 2009 draftin 10. varaus) viitoittamaa tietä, kun huippulupaavan takamies päättää jättää yliopistouran. Kokemusta karttuu ensi kaudesta lähtien isojen poikien liigassa, joko Euroopassa tai Aasiassa.

Koripalloelamaa.com jää seuraamaan Emmanuelin uraa ja lukioikäisen pelinrakentajan pärjäämistä ammattilaisliigassa. Brandon Jenningsin kohdalla Italian liigassa hankittu kokemus näkyi tulokasvuotena NBA:ssa itsevarmuutena ottaa vaikeitakin ratkaisuja.

Mudiay olisi ollut NCAA:n Southern Methodist University-koulun historian merkittävin rekrytointi ja valmentaja Larry Brownin suurin ”voitto” joukkueen peräsimessä. Suuri harmi Larrylle.

Bleacher Report käy läpi mitä päätös tarkoittaa Mudiay:n NBA Draft-statukselle. Täytyy muistaa että Brandon Jennings:n pistekeskiarvo Italian liigassa oli vain 5,5 pelaamissaan 27 pelissä, mutta NBA:ssa seuraavana kautena jo 15.5. Eli ei tehdä hätäisiä johtopäätöksiä tilastojen perusteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s