Katujen kuninkaat: God Shammgod

Koripallo

KPEshammgodKuva
Kuva: The Classical

God Shammgod. Legenda. Shammgod Wells nousi New yorkin midtownin lukionsa jengistä mm. Providencen yliopistoon ja Wizardsin NBA-joukkueeseen. Ammattiuraa mies teki uransa loppuvaiheilla vielä Euroopassa, Kiinassa ja Saudeissa, mutta nykyisin vuonna -76 syntynyt Shammgod tekee valmennustyötä sen parissa, minkä mies osaa parhaiten. Sinänsä näyttävästä ammattikoripalloilijan urastaan huolimatta,  mies on tunnettu katupelaajamaineestaan ja erityisesti perinnökseen kaduille jätetystä brändäämästään harhautuksesta: Shammgod-krossista. Oheisella harmillisesti äänettömällä videolla näkyy upeita pelisekvenssejä yliopistaikojen Arizona-ottelusta. Joukossa on totta kai myös tyylipuhdas Shammgod-crossover (mm. kohdassa 01:16).

Onnistui harhautus tai ei, se huudetaan kentän laidalta ääneen usealla ulkokentällä jenkeissä: ”SHAMMGOD!”.  Videolla muutakin bongattavaa: mm. Shammgodia alussa difaava Arizona-pointti Mike Bibby ja -97 -vuoden foamposite-kengät, jotka olivat tuon ottelun aikaan uusinta uutta ja nimenomaan Bibbyn pilotoimat. Foam-retroilu häämötti vielä kaukana tulevaisuudessa.  Foamit olivat ilmestyessään muuten kalleinta totuttua koriskenkähintaakin kalliimmat, n. puolentoista tuhannen markan hintaiset. Nykyisin, jos rahansa haluaa Helsingissä koripallomemorabiliaan tuhlata, niin  Bibbyn Vancouver Grizzlies -paita lähti Kallion Sailor’s Tears -liikkeestä parilla kympillä tutulle käyttöön. Kannattaa pitää silmät auki. Arvostusta koripallopaitojen hyllyttämiselle ja mitä Shammgodiin tulee, niin mies todella osaa antaa arvostusta kollegoille, jotka liikettä ovat kehittäneet omaan suuntaansa.

Annetaan tähän väliin vahva suositus Classical-sivuston Shammgod-jutulle lisätietoa janoaville.

Ja lopuksi muutamia puhdasta nautintoa tuottavia Shammgod-johdannaisia silmien viihteeksi:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s